Desktop & tablet

Mobiel

Koffiebranderij

Kwaliteit en versheid zijn onze troeven. Daarom is onze koffie steeds dagvers en dit al 5 generaties lang sinds 1857.

Wij verkopen 12 verschillende koffie’s, waaronder cafeïnevrije en natuurlijk onze gekende Van Reeth’s dessertmengeling. We hebben ook een pittige espresso mengeling.
Verder hebben we 9 verschillende koffiesoorten

Onze cafeïnevrije koffie is niet chemisch behandeld . Dit door het Swiss Water Process. Deze koffie komt uit Honduras of Colombia of Guatemala of Ethiopië of Peru.

Hoe branden wij onze koffie

Al onze ruwe koffies – ook groene koffie genaamd – zijn uitsluitend zuivere Arabica’s van de beste plantages uit de koffieproducerende landen. Deze groene bonen worden door ons zorgvuldig geselecteerd en aangekocht in een koffienatie in de Antwerpse haven. De groene bonen komen van plantages van over heel de wereld. Zo heeft elke koffiesoort zijn eigen specifieke smaak.

Omdat de bonen ambachtelijk gebrand worden, behouden ze hun eigen natuurlijke karakteristieke smaak. De ambachtelijke branding gebeurt in een Probat machine die al sinds 1958 in de zaak in gebruik is. Het hele proces duurt ongeveer een 30-tal minuten en dit aan een temperatuur van 200°C. Er wordt visueel gecontroleerd tot de koffieboon de gewenste branding heeft. Om alle afval te verwijderen gaan de bonen na afkoeling in de ontstener.

Nu is de koffie klaar om aangekocht te worden in onze winkel. De klant zelf bepaalt of hij bonen dan wel gemalen koffie wil. Deze laatste wordt voor hem of haar in de gewenste fijnheid gemalen.

Resultaat: eerlijke en ook heerlijk geurende koffie.