Hoe we branden

Hoe branden wij onze koffie

Al onze ruwe koffies - ook groene koffie genaamd - zijn uitsluitend zuivere Arabica’s van de beste plantages uit de koffieproducerende landen. Deze groene bonen worden door ons zorgvuldig geselecteerd en aangekocht in een koffienatie in de Antwerpse haven. De groene bonen komen van plantages van over heel de wereld.  Zo heeft elke koffiesoort zijn eigen specifieke smaak. 

Omdat de bonen ambachtelijk gebrand worden, behouden ze hun eigen natuurlijke karakteristieke smaak.  De ambachtelijke branding gebeurt in een Probat machine die al sinds 1958 in de zaak in gebruik is.  Het hele proces duurt ongeveer een 30-tal minuten en dit aan een temperatuur van 200°C.  Er wordt visueel gecontroleerd tot de koffieboon de gewenste branding heeft. Om alle afval te verwijderen gaan de bonen na afkoeling in de ontstener. 

Nu is de koffie klaar om aangekocht te worden in onze winkel.  De klant zelf bepaalt of hij bonen dan wel gemalen koffie wil.  Deze laatste wordt voor hem of haar in de gewenste fijnheid gemalen.

 

Resultaat: eerlijke en ook heerlijk geurende koffie.

Contact

Van Reeth's Koffiebranderij
Hoogstraat 19/21
2870 Puurs
Belgie

+32(0)3 889 00 57

info@vanreethpuurs.be

Openingsuren

Winkel:

Alle dagen open van 9u30 - 12u30, 13u30 - 18u. Zaterdag tot 17u30

Gesloten Woensdag en Zondag.

Extra open:
zondag 17 december 14u - 18u (Kerstmarkt)
woensdag 20 & 27 december 9u30 - 12u30, 13u30 - 18u
zondag 24 & 31 december 9u - 17u
gesloten op 25 december & 1 januari

Koffiebar:

Maandag, Woensdag en Vrijdag: 13u30 - 18u.

Donderdag  8u- 12u30, 13u30 - 18u.

Zaterdag 9u30 - 12u30, 13u30 - 17u30.

Gesloten Dinsdag en Zondag.